Ostukorv

Teie ostukorv on tühi

Mustika - valge šokolaadi kook

 

Igale pidulauale sobiv suussulav kook 16-le. Tegemist on mahlase ja mahedamaitselise koogiga, mis saab oma hõrgu maitse Semu metsmustikamahlast. Tõeline maiuspala nii suurtele kui väikestele.

 

 

Põhi

200 g Digestive küpsiseid

75 g võid

 

Mustikatäidis

5 želatiinilehte

2 dl vahukoort

300 g vanilje kohupiimapastat

150 g valget šokolaadi

2 dl Semu metsmustikamahla

1 spl laimimahla

1 spl vett

 

Valge šokolaadi täidis

3 želatiinilehte

300 g vanilje kohupiimapastat

2 dl vahukoort

150 g valget šokolaadi

1 spl laimimahla

 

Kate

2 dl Semu metsmustikamahla

2-3 spl suhkrut

3 želatiinilehte

 

Kaunistuseks

1 dl vahukoort, mustikaid, Semu mustikajahu

 

Purusta küpsised köögikombainis. Sega juurde sulatatud või. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhjale. Aseta külmkappi tahenema.

Pane mustikatäidise želatiinilehed külma vette pehmenema. Vahusta koor. Mikserda kohupiimapasta vahukoorega. Sulata tükeldatud valge šokolaad mikrolaineahjus. Sega kergelt jahtunud valge šokolaad kohupiimamassiga. Lisa mustikamahl. Kuumuta laimimahl ja vesi. Lisa vedelikule veest pigistatud želatiinilehed ja sega hoolikalt lahustumiseni. Lisa segu täidisega ja vala täidis küpsisepõhjale. Aseta umbes tunniks külmkappi tahenema.

Pane valge šokolaadi täidise želatiinilehed külma vette pehmenema. Vahusta koor. Mikserda kohupiimapasta vahukoorega. Sulata tükeldatud valge šokolaad mikrolaineahjus. Sega kergelt jahtunud valge šokolaad kohupiimamassiga. Kuumuta laimimahl ja vesi. Lisa vedelikule veest pigistatud želatiinilehed ja sega hoolikalt lahustumiseni. Vala täidis ettevaatlikult tardunud mustikatäidisele. Pane uuesti umbes tunniks külmkappi tarduma.

Kate

Leota želatiinilehed külmas vees pehmeks. Kuumuta potis 1 dl mustikamahla, lisa suhkrut ning sulata selles veest pigistatud želatiinilehed. Sega hulka 1 dl toasooja mustikamahla ja lase segul veidi jahtuda. Vala segu ettevaatlikult koogile ja silu pind ühtlaseks. Kata kook toidukilega ja lase üleöö külmikus tarduda.

Vahetult enne serveerimist kaunista tort vahukoorega, puista peale mustikajahu ja mustikaid.

Eelmine postitus